Alke 468, Fonger 478 en Hessel 480 leveren zonen voor Leeuwarden

Tijdens de Eerste Bezichtiging voor de HK 2018 afgelopen week in Drachten, werden mooie zonen van Alke 468, Fonger 478 en Hessel 480 aangewezen voor de Tweede Bezichtiging in Leeuwarden.

Op maandag werd begonnen met de 4jr. e.o. hengsten. Vente van Rijnenburg (Alke x Harmen) mocht een ronde verder, op woensdag gevolgd door Yalke van ’n Elsmos (Alke x Beart), Wilco fan de Goengamieden (Alke x Sibald) en Warner fan Kippenburg (Alke x Tsjalle).

Donderdagmiddag verschenen de eerste zonen van Fonger 478 in de baan. Een mooi groepje blije paarden die goed konden bewegen. Wisse van Erve Poortstad (Fonger x Ritse) werd aangewezen voor Leeuwarden.

Vrijdag werden de eerste zonen van Hessel 480 gekeurd. Met zijn eerste jaargang werd hij direct topaanvoerder voor de Eerste Bezichtiging, een opmerkelijke prestatie. De zonen hebben het royale type van vader meegekregen, evenals een sterke bovenlijn en opvallend lange kruizen. Ze waren gitzwart en hadden mooi behang. 8 hengsten mogen een ronde verder, te weten:

Wiebe van de Bree-steeg (Hessel x Olof)

Windsor B. (Hessel x Onne)

Waling fan Klaeiterp (Hessel x Lutger)

Wise Man fan Monsamastate (Hessel x Tsjalke)

Winne T. fan ‘e Boppelannen (Hessel x Doaitsen)

William fan Panhuys (Hessel x Jasper)

Xandor van de Kempeler (Hessel x Onne)

Welmer van de Elsenerhof (Hessel x Sape)

Ga terug