Bikkel 470-dochter Veulenkampioen in Hilvarenbeek!

HET WAS WEER GOED IN HILVARENBEEK!! De Fokdagen zijn voor ons uitstekend verlopen, met als absolute blikvanger het merrieveulen van Bikkel 470!

Het begon meteen al goed met enkele 1e premieveulens uit de merries die we vorig jaar gëinsemineerd hebben;
Hendrik vd Breesteeg (Markus x Andries) van Roel van Wordragen en Hidde Hindrik (Fonger x Stendert) van fam. Rooze die tevens Reserve werd bij de hengstveulens.

Merrieveulen Glory (Bikkel x Harmen) viel op zondag al op, maar zette maandag in de finale nog ff een tandje bij. Wat een best veulen! Mooi luxe type, deftig frontje erop en lópen! Ze werd terecht Veulenkampioen en later zelfs Reserve Jeugdkampioen. Prachtig succes voor trotse fokker Frans Schoenmakers én natuurlijk onze kanjer Bikkel 470 die hiermee een mooi visitekaartje afgeeft.

Bij de Enters kwam Deesje van d'n Meulenpad (Meinte x Gjalt) met een 1e premie op kop en 's middags mocht fokker Jo Janssen het lint van de Jeugdkampioen in ontvangst nemen! Een heel mooi jeugdig Enter met een opvallend goede stap en in draf veel lichaamsgebruik en een sterk ondertredend achterbeen.

Bij de 3-jarigen werd Wilma vom Schladitzer See (Alwin x Tsjalke) van Sebastian Schiller Ster verklaard, evenals de zeer imponerende ruin Victor vd Roest (Onne x Sape) van Albert de Bie.

Groot compliment aan ons bestuur en de vrijwilligers die er elk jaar weer een fantastisch evenement van maken. Werkelijk alle denkbare maatregelen waren getroffen om het ondanks de warmte voor deelnemers en paarden zo goed mogelijk te laten verlopen. Trots op m'n clubje!!

Ga terug