Bikkel 470 en Fonger 478 stijgen op Fokwaarde-index

In de laatste Fokwaarde-index zijn alle keurings- en testresultaten van het afgelopen seizoen weer helemaal up-to-date bijgewerkt. Zowel voor Bikkel 470 als voor Fonger 478 heeft dat goed uitgepakt, want de goede resultaten van hun nakomelingen zorgen voor stijgende Fokwaarden!

 

Fonger 478 heeft een bijzonder goed jaar achter de rug. Nadat in 2018 zijn eerste 3-jr. kinderen al opvallend goed presteerden (met Fokdagkampioenen en ABFP-toppers), ging het afgelopen seizoen nog een tandje harder. Vele dochters en zonen werden Ster verklaard en meerdere keren gedurende het jaar was een jonge Fonger 478 de topper in de ABFP-testen. Opvallend was dat zijn nakomelingen in de testen vaak in beide disciplines hoge punten haalden, dus zowel aangespannen als onder het zadel! Het zijn nuchtere en fijne paarden om mee te werken, die bovendien uitblinken in de stap (fokwaarde 110!!)

Ook Bikkel 470 is dit jaar een paar plaatsjes gestegen. Na o.a. een machtig mooie veulenkampioen in het Duitse Maagdenburg en de Jeugdkampioen in Custer (USA), stijgt zijn Fokwaarde voor exterieur inmiddels naar 108!! Het bevestigd het beeld dat wij zelf ook zien bij zijn nafok: altijd mooi luxe, git- en gitzwart en spijkerhard op de benen!

Ga terug