Fonger 478-dochter naar Halve Finale FTC!

Oirschot zorgde wederom voor de aftrap van de selectiewedstrijden voor de Friesian Talent Cup. Met 5 merries en 4 hengsten die door mogen naar de volgende ronde is een goede start gemaakt van deze mooie competitie.

 

Bij de merries hadden we Ylke van de Lage Berkt (fok./eig. Emiel de Meester) mee, een mooie dochter uit de eerste jaargang van Fonger 478. Met Linda in het zadel liet Ylke (mv Meinse) een opvallend krachtige stap zien en een heel flitsend achterbeen in de draf. De keurige verrichting werd beloond met maarliefst 76 punten, een 2e plaats én een uitnodiging voor de halve finale in Balkbrug op 15 december a.s.

Ook de nakomelingen van Hessel 480 en Alke 468 hebben tot nu toe vooraan meegelopen op de verschillende selectiewedstrijden. In Oirschot kreeg bij de merries Yersie C (Hessel 480 x Beart 411) 79,5 punten en bij de hengsten was er een score van 74,5 voor Wytze HSL (Hessel 480 x Michiel 442). Een dag later in St. Nicolaasga waren de eerste twee plaatsen bij de merries voor Yris Vemke J (Alke x Olof) met 68,5 en Ytsje W van Dedgum (Alke x Olof) met 67,5 punten. Bij de hengsten ook nog een doorverwijzing voor Watse P. (Hessel x Beart) met een score van 68,5. En vandaag op de selectie in Balkbrug een eerste plaats bij de hengsten voor Yme Ids (Hessel x Heinse) met 73 punten. 

Met nog één selectiedag te gaan in St. Nicolaasga kan aankomend weekend de balans worden opgemaakt voor de Halve Finale!!

 

 

 

Ga terug