1e premie Ster voor Jolke vd Terp!

Op de fokdag van het BSFP in Ternat werd de 5-jr. Jolke van de Terp ster verklaard met een 1e premie!

 

De dag begon met de rubriek voor oudere VB-merries. Jolke van de Terp (Anders x Feitse) maakte met haar presentatie veel indruk op de jury en dat werd beloond met de felbegeerde oranje strik! Jolke is een mooi gelijnde merrie met heel veel jeugduitstraling en correct en droog beenwerk. Ze liet een actieve en ontspannen stap zien en de draf was werkelijk fantastisch. Eén en al elastiek, heel veel balans en souplesse. Zo hoort een paard te lopen!

Amper 2 jaar geleden werd Jolke geprikt voor het nakomelingenonderzoek van vader Anders. Dat was geen succes. Ze kreeg lage punten en werd in de aansluitende keuring niet eens opgenomen in het stamboek! We hebben desondanks altijd vertrouwen in haar gehouden en haar de tijd gegund die ze nodig had om zich te ontwikkelen. Vandaag heeft Jolke zich geweldig gerevancheerd. Een prachtig resultaat voor fokker Jan-Hein Stadhouders en trotse eigenaresse Denise Verbrugge.

Bij de 3-jr. hadden we Renske vd Plaatsmolen mee. De Beart-dochter (mv Mintse) liet zich ondanks de felle regen goed zien en dat resulteerde in een mooie 3e plaats en Ster 2e premie! Ze stapt opvallend goed, draaft functioneel en is correct gebouwd met heel licht beenwerk. Renske is gefokt en in eigendom van Fam. De Baene uit Roeselare.

Bij de enters kwam onze eigen Ylke vd Lage Berkt op kop te staan. Helaas werden er in deze rubriek geen oranje strikken uitgedeeld. Niettemin waren we tevreden over deze Fonger x Meinse en zij wordt voorlopig aangehouden voor de toekomst.

Ga terug