Lucie-Kate wederom Kampioen in Ternat

Het BSFP vierde haar 30-jarig Jubileum op het prachtige terrein in Ternat. Een dag met goede paarden, veel shows en heel veel publiek. Ook voor ons een succesvolle dag met 3 paarden op kop in de rubriek!

Het spits werd afgebeten door de 3-jarige Mooicke van de Stierenweg van Frans Smits uit Zoersel. Deze royale dochter van Reinder 452 is met haar prachtige voorhand een voorname verschijning. Een schitterende hals, mooie schouder en een lang voorbeen. Ze stapt goed en draaft met veel souplesse. Ze werd op kop geplaatst en werd ster met een 2e premie. Mooicke komt uit de succesvolle lijn van ‘De Stierenweg’ en is een dochter van Fryske vd Boschwijk, de grootmoeder van Hessel 480. Ze was als veulen al Jeugdkampioen in Vrouwenpolder.

We hadden 2 enters mee. Utske B.C. (Anders x Folkert) van Bert Cornelis uit Oud-Turnhout is mooi van type en draafde goed, maar was in stap nog wat te druk. Ze stond derde in de groep en kreeg een 2e premie. Vervolgens onze eigen Vraukje (Wytse x Adel). Een heel mooi type, fijn beenwerk en lang gekoot. Ze stapte goed en draafde extra. Heel lenig en met een sterk achterbeen. Ze kwam op kop en kreeg een 1e premie. Vraukje komt uit de fokkerij van Hooymans, Kerkdriel. Haar halfzus Zaitse Fraukje was vorig jaar Algeheel Kampioen in Vrouwenpolder.

Bij de veulens had Bert Cornelis nog een ijzer in het vuur. Het merrieveulen Zonne B.C. (v. Djoerd) kreeg verdiend een 1e premie. Nog een jong veulen, heel fijn type met een mooi front en lichtvoetig in beweging. Zonne komt uit dezelfde moeder als het enter Utske.

Bij de Kroonmerries hadden we de Kampioen van vorig jaar mee; Lucie-Kate (Sjouke x Wierd) van de kameraden Paternoster en Sangen. Vorig jaar kwam ze als een duveltje uit een doosje en ging ze pijlsnel van veulenboek naar voorlopig Kroon, naar Kampioen, naar definitief Kroon. Dit jaar moest ze haar reputatie waarmaken….

Ze is intussen een jaar ouder, sterker en meer ervaren. En dat was te zien. Ze stapte super en ging als een echte krachtpatser de baan rond. Ze kwam op kop en kreeg als enige een 1e premie!

Na veel shows begon laat in de middag de strijd om het Jeugdkampioenschap. Het merrieveulen Zonne B.C. bleef er tot het laatst hard aan trekken en werd uiteindelijk Jeugdkampioen. Onze Vraukje mocht als Reserve opstellen. Een prachtig kampioensduo.

Bij de ouderen was Lucie-Kate een maatje te groot voor de concurrenten en werd Kampioen. In de finale ronde om het Algeheel Kampioenschap werd Lucie-Kate voor de 2e maal Algeheel Kampioen van België en het merrieveulen Zonne een hele mooie Algeheel Reserve!

Ga terug