Markus 491 en Elias 494 in de prijzen

Het is volop lente en dat betekent dat het outdoorseizoen intussen weer van start is gegaan. De eerste tuig- en dressuurwedstrijden zijn inmiddels verreden. 

Tijdens het Oranjeconcours in De Bilt maakte Markus 491 zijn debuut voor de Friese sjees. In handen van eigenaar Hendrik Eppinga kwam hij op een hele mooie derde plaats te staan in de limietklasse. In deze rubriek met doorgaans wat meer ervaren paarden kon Markus 491 wat ervaring opdoen en voor de rest van het tuigseizoen zal hij deelnemen aan de Competitierubriek. Vorig jaar liet hij in de Pavo Fryso Bokaal al zien dat hij voor de concourswagen uitstekend uit de voeten kan!

 

Op de Subtop-wedstrijd in Tolbert schreven Peter Spahn en Elias 494 de Intermédiaire II op hun naam met een score van 69,93%. De topruiter uit Niebert was zeer tevreden: "ik heb vooral genoten van Elias 494. In de stromende regen ging hij gewoon door alsof er niets aan de hand was, super geconcentreerd en vol overgave."

Inmiddels zijn ook de eerste veulens van Elias 494 geboren en dat lijkt heel goed. Mooie kleine hoofdjes met goed geplaatste halzen. Het beenwerk is correct gesteld en mooi fijn.

Ga terug