Mooie Fokdag in Hilvarenbeek

Na het prachtige jubileum van vorig jaar, was het dit jaar alweer de 36e Fokdag van Zuid-Nederland. Zoals we inmiddels gewend zijn lag het terrein er weer spic en span bij. Er was op beide dagen veel publiek en op maandagmiddag steeg het kwik naar zomerse hoogten.

De maandag begon in baan 2 met de keuring van de enters. Tuulke (Tsjalke x Teade) uit de fokkerij van Hooymans Kerkdriel (haar moeder is een halfzus van Winand 405) kreeg een 1e premie en stond op de 4e plaats. Een royaal enter met een goede stap en beste draf. Voor het Jeugdkampioenschap in de namiddag werden dit keer álle 1e premies uitgenodigd. Tuulke maakte hiervan dankbaar gebruik, liet zich in de grote baan nog twee maal fantastisch zien en liep zelfs tot de laatste 4 mee! Uiteindelijk werden 2 twenters als kampioenen verkozen.    

In de mooie rubriek Kroonmerries hadden we Boukje Talitha (Doaitsen x Remmelt) en Aitske van de Heikant (Loadewyk x Jurjen) mee. 2 prachtige Kroonmerries die zich heel goed presenteerden en beiden een 1e premie kregen. Voor eigenaren Wout Ent en Sebastian Schiller worden het spannende tijden tot aan de CK in Drachten!

Ga terug