Mooie Fokdagen Zuid-Nederland

Zuid-Nederland kan weer tevreden terugkijken op 2 geslaagde keuringsdagen. Het prachtig aangeklede terrein zorgt altijd voor een goede sfeer en de paarden waren ook dit jaar van uitstekende kwaliteit.

 

Bij de 3-jr VB merries hadden we Rooscke van de Stierenweg (Alke x Meinse) mee. De Jeugd- en Algeheel Reservekampioen van 2014 liet zich ook nu weer goed zien en werd ster verklaard met een 2e premie. Tijdens het rondstappen was duidelijk te zien dat ze de jeugdigste van het stel was. Ze heeft waarschijnlijk nog wat tijd nodig om 'uit te zwaren'. Juryvoorzitter Draaijer was heel positief over haar manier van draven en merkte op: "deze merrie beweegt ook in een laag tempo met heel veel techniek in de benen."  Rooscke is drachtig van Markus 491.

 

Bij de oudere VB-merries kwam de 5-jr. Joke van 't Hof ter Smissen bovenaan te staan. Ze werd ster verklaard met een 2e premie. Een sterk gebouwd paard met een hele beste stap. Ze draaft met veel souplesse en een krachtig achterbeen. Joke (Onne x Tsjerk) werd gefokt door Luc Van Der Smissen uit het Belgische Relegem.

 

Ga terug