Sterren in Limburg

De fokdag van Limburg vond dit jaar voor het eerst plaats op het prachtige nieuwe terrein van Hippisch centrum De Peelbergen in Sevenum. Een geweldig mooi evenemententerrein, helaas gooide de regen wat roet in het eten.

 

Bij de oudere VB-merries kwam de 4-jr. Neeltje S. (Beart x Tsjalke) op kop te staan en zij werd als enige ster verklaard. Mooi succes voor fokker/eigenaar Sebastian Schiller uit Schkeuditz. Neeltje heeft veel rasuitstraling en liet zich in draf fantastisch zien.  

In de rubriek stamboekmerries voor graadverhoging was de jury positief en liet een grote groep terugkomen voor het rondstappen. Mette R.S. fan Top en Twel (Norbert x Nykle) stond op de derde plaats en ook zij ontving het sterpredikaat. Een mooie opsteker voor eigenaar Frans Michielsen uit Clinge. Hij kocht Mette (vorig jaar nog in het stamboek opgenomen zonder premie) dit voorjaar als spanpaard om dubbelspan te kunnen rijden. Wij adviseerden haar nog eens voor te stellen op de keuring en dat pakte vandaag goed uit!

Ga terug