Sterren voor Hessel 480, Fonger 478 en Alke 468

Het keuringsseizoen is weer van start gegaan met de stamboekkeuringen in Harich en Kronenberg.

Voor Hessel 480 wordt het een belangrijk jaar, nu zijn oudste kinderen 3 jaar worden. Voor zijn vertrek naar de USA was de grote blikvanger populair bij de fokkers en zijn nakomelingen lijken het nu goed te gaan doen; in dit eerste keuringsweekend direct 4 sterren erbij!!

In Harich was er het sterpredikaat met een 2e premie voor Willemien Stal Kleine Heide (Hessel x Haitse) en voor Wobbegje fan 'e Lange Ekers (Hessel x Tjalbert) het sterpredikaat met zelfs een 1e premie!! Deze laatste komt uit de sterke moederlijn van Bikkel 470. 

Ook van Hessel's jaargenoot Fonger 478 komen nu de eerste 3-jarige nakomelingen op de keuring. In Harich was er een goed bewegende zoon (Fonger x Andries) die het sterpredikaat binnen haalde. 

In Kronenberg kon stamboekmerrie Ulkje fan d'ald Loop (Alke x Doaitsen) met gemak worden gepromoveerd tot stermerrie. Ze behaalde maarliefst een 8,5 voor de draf! We zien regelmatig dat Alke 468 zijn sterke achterbeen doorgeeft, met veel buiging in het spronggewricht.

Bij de VB-hengsten konden Willem Yge W. (Hessel x Tsjalke) en Wytze HSL (Hessel x Michiel) als Sterhengst huiswaarts keren. 

Ga terug