Tjitske K. Reserve Jeugdkampioen in Panningen

Het voorspelde tropenweer deed de organisatie van de Limburgse Fokdag besluiten het programma flink in te korten en al om 7.30 uur met de keuring te beginnen. Een goede zet zo bleek; de keuring verliep vlot en rond het middaguur waren alle paarden zonder hittestress gekeurd.

 

In de eerste groep 3-jarigen hadden we Margrietha (Tsjalle x Feitse) van fokker/ eigenaar Hooymans uit Kerkdriel mee. Een luxe merrie met een mooi hoofdje en hard beenwerk. In draf presenteerde ze zich uitstekend. Tijdens het op tal zetten verbeterde haar stap, waardoor ze een plaatsje naar voren mocht en het sterpredikaat in ontvangst mocht nemen.

Bij de stamboekmerries hadden we de 4-jarige Lobke Rinskje (Harmen x Ait) mee. Een royaal gebouwde merrie met een fraaie voorkant. Ze stapt krachtig en ruim en liet een beste draf zien met een sterk gebruik van het achterbeen, waarmee ze het sterpredikaat verdiende. Een mooi resultaat voor fokker/ eigenaar Hans Jacobs uit Westelbeers.

De Enters waren slecht vertegenwoordigd in Panningen, maar wij hadden een goede bij. Maurus-dochter Tjitske K. (mv Pier x Model Folkert) uit de succeslijn van Koppen Nederweert, kreeg terecht een 1e premie met haar fijne type en goede bewegingen. Ze heeft een geweldig front en draaft mooi van de vloer. In de strijd om het Jeugdkampioenschap moest ze haar meerdere erkennen in het beste twenter, waardoor ze als Reserve mocht opstellen.

 

Ga terug