Veulenkampioen voor Menne 496 in Oosterland!

In het Zeeuwse Oosterland vindt traditiegetrouw de eerste Fokdag van het keuringsseizoen plaats. Eerste premies waren er voor veulens van Menne 496 en Markus 491!

Het merrieveulen Hadewey van de Heikant (Menne x Stendert) kreeg een 1e premie en werd in het middagprogramma verkozen tot Veulenkampioen! Een bijzonder snittig veulen, met een prachtig hoofdje, stoer frontje en een hele beste stap en draf. Een mooi resultaat voor trotse fokker Henk Braspenning uit Sprundel. Hadewey heeft het van geen vreemde; haar Kroon Sport-moeder Hielkje K. was in 2014, destijds in ons eigen bezit, Reserve-Kampioen op de Zeeuwse Fokdag en stond later op de CK 1A. Haar moeder en grootmoeder zijn beiden Model.

Uit de eerste jaargang van Menne 496 kwam nóg een 1e premie merrieveulen: Itske Lieke E (mv Doaitsen) van fam. Van Es uit Vorstenbosch. 

Ook een 1e premie voor de fraaie Markus 491-dochter Ingrid Fenna R. (mv Dries) van fam. Raaijmakers uit Geffen. Deze chique dame mocht zich als Reserve opstellen naast Hadewey.  

 

Vader Markus 491 deed vandaag zelf ook goede zaken. Op het tuigconcours in Dokkum liep hij met Hendrik Eppinga in de sjees naar een sterke 2e plaats in de KFPS Nieuwelingencompetitie! Markus 491 is aan een goed tuigseizoen bezig met hoofdzakelijk top 3 klasseringen. Met nog meerdere wedstrijden te gaan tot de Finale, kan het nog een spannende strijd worden!

Ga terug