Training

De dag dat u met uw jong volwassen Fries aan het werk kunt, is een moment om naar uit te kijken. Na een zorgvuldige opfokperiode is er niets mooiers dan uw eigen fokproduct in blakende conditie te zien schitteren op de keuringsvelden of te zien presteren in enigerlei discipline in de sport. Dáár doen we het tenslotte voor! Het is niet alleen leuk en motiverend, maar door u in competitieverband te meten met anderen, weet u waar u met uw fokkerij staat en dat vormt een nuttige analyse van de keuzes die jaren eerder zijn gemaakt.

Een goed paard fokken is al een prestatie op zich. Het jonge dier vervolgens alle kansen geven om zijn aanwezige talenten te ontwikkelen is de volgende stap. Investeren in een gedegen basisafrichting en later gevolgd door gerichte training loont, want goede resultaten op de keuring en in competitierubrieken / aanlegtesten, vergroten de fokwaarde van uw paard en de gehele fokfamilie. Bovendien geeft de voorafgaande trainingsperiode waardevolle informatie over het paard, die uw verdere fokkerijbeslissingen mede kunnen bepalen.

Wij beleren, maken merries en hengsten keuringsklaar en trainen paarden voor IBOP-proeven en competitierubrieken. Het begint met een goede planning en duidelijke communicatie met de eigenaar. In onze training richten wij ons bij ieder paard op zijn of haar specifieke karakter- en exterieurkenmerken. De capaciteiten van het individu bepalen de training! Het doel is echter gemeenschappelijk: een blij en gezond paard dat in topconditie een zo goed mogelijke prestatie neerzet. De basis bestaat uit regelmaat en discipline in een verzorgde en vertrouwde omgeving zodat uw paard zich optimaal kan ontwikkelen. Goed management maakt dat in de voorbereiding en presentatie niets aan het toeval wordt overgelaten.