Nieuws

Actueel verkoopaanbod

Onderstaand ons actuele verkoopaanbod. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of bezichtiging. Daarnaast zijn wij doorlopend op zoek naar goede jonge paarden, uit fokzekere moederlijnen. Inruil is mogelijk.

Lees meer...

Veulenkampioen voor Menne 496 in Oosterland!

In het Zeeuwse Oosterland vindt traditiegetrouw de eerste Fokdag van het keuringsseizoen plaats. Eerste premies waren er voor veulens van Menne 496 en Markus 491!

Lees meer...

Sterren voor Hessel 480, Fonger 478 en Alke 468

Het keuringsseizoen is weer van start gegaan met de stamboekkeuringen in Harich en Kronenberg.

Lees meer...

Markus 491 en Elias 494 in de prijzen

Het is volop lente en dat betekent dat het outdoorseizoen intussen weer van start is gegaan. De eerste tuig- en dressuurwedstrijden zijn inmiddels verreden. 

Lees meer...

Moeder van Markus 491 ontvangt Prestatiepredikaat!

Vandaag tijdens de IBOP in Warga werden opvallend goede resultaten behaald. Zeven paarden behaalden een score van 80 punten of hoger en 5 merries konden definitief Kroon worden verklaard.

Lees meer...

Bikkel 470-zoon naar finale Horsefood Dressuurtalent

Op de verschillende voorselecties van de Horsefood Dressuurtalent-competitie, verschenen ook de nodige Friezen in de baan. Zonen van Bikkel 470 en Alke 468 plaatsten zich voor de finale op 2 april in Berkel-Enschot.

Lees meer...

Hessel 480-zoon naar 80 punten in ABFP

Vandaag deed alweer de 2e groep ABFP-deelnemers van dit jaar examen, met daarin enkele aansprekende zonen van Hessel 480. 

Lees meer...

Eerste veulens van Elias 494 geboren

Elk jaar kijken we weer uit naar de eerste veulens van de nieuw gekeurde hengsten. Hoewel nog erg vroeg in het seizoen, zijn de eerste veulens van dressuurcrack Elias 494 al geboren!

Lees meer...

Alke 468- zoon aan kop in halve finale FTC!

Na de spannende halve finale vandaag bij Stal de Mersken, kan de balans opgemaakt worden voor de grote finale tijdens de HK in Leeuwarden. 

Lees meer...

Super veulenrapportage voor Markus 491!!

Inmiddels zijn de veulenrapporten bekend over 2017. Gedurende het keuringsseizoen werd al duidelijk dat de veulens van Markus 491 opvielen door hun kwaliteit, hetgeen nu in de rapportage nogmaals wordt bevestigd.

Lees meer...

Alke 468, Fonger 478 en Hessel 480 leveren zonen voor Leeuwarden

Tijdens de Eerste Bezichtiging voor de HK 2018 afgelopen week in Drachten, werden mooie zonen van Alke 468, Fonger 478 en Hessel 480 aangewezen voor de Tweede Bezichtiging in Leeuwarden.

Lees meer...

Zonen van Bikkel 470 en Alke 468 door naar halve finale FTC

Tijdens de laatste selectiedag voor de halve finale van de FTC, vandaag in Balkbrug, behaalden maarliefst 23 combinaties voldoende punten voor de volgende ronde! Een mooie score. Daaronder ook 2 zonen van Bikkel 470 en Alke 468.

Lees meer...

Alke 468-dochter definitief kroon!

Tijdens de 7e ABFP-test van dit jaar behaalde Tjenke fan de Heamar (Alke x Olof) een ruim voldoende score om definitief kroon te worden!

Lees meer...

Markus 491 wint Pavo Fryso Tuigaanleg in Blauwhuis!

Op de Fokdag van "It Fryske Hynder" in Blauwhuis nam de jonge hengst Markus 491 deel aan de Pavo Fryso Bokaal Tuigaanleg. In handen van Hendrik Eppinga behaalde Markus 491 een topscore van 82 punten!! 

Lees meer...

Sterdochter voor Bikkel 470 in Warga.

Tijdens de IBOP-dag in Warga is stamboekmerrie Sanne van Bûterheideveld gepromoveerd tot stermerrie!

Lees meer...

1e premie voor Bikkel 470-dochter in Ermelo!

Op de stamboekkeuring in Ermelo werden enkele mooie rubrieken 3-jarige merries gekeurd onder zomerse temperaturen. In totaal zelfs 4 eerste pemies, waaronder een dochter van Bikkel 470!

Lees meer...

Dochter van Bikkel 470 ster in Harich

De stamboekkeuring in Harich betekende de aftrap van het keuringsseizoen 2017. Onder goede weersomstandigheden werd een mooie groep paarden voorgesteld. De resultaten waren dan ook prima met zelfs 2 eerste premies bij de nieuwe sterren.

Lees meer...

Bikkel 470-zoon naar 80,5 in ABFP!

Tijdens het eindexamen van alweer de 3e ABFP-test van dit jaar behaalde een zoon van Bikkel 470 een hele mooie cijferlijst.

Lees meer...

Markus 491-veulen geboren in Pakistan!

Dat het Friese paard wereldwijd ongekend populair is weten we inmiddels, maar nu is ook in Pakistan het eerste Friese veulen geboren!

Lees meer...

Mooi tuigdebuut voor Fonger 478

Tijdens de Tuigpaardenavond op Indoor Tolbert pakte Fonger 478 een prachtige 2e plaats in de limietklasse!

Lees meer...

*** Bikkel 470 (Sport) naar het Zuiden!!! ***

Vanaf aankomend dekseizoen staat de 9-jarige Friese hengst Bikkel 470 (Beart Pref. x Tsjerk Pref.) bij ons ter dekking.

Lees meer...

Hessel 480 naar Amerika

De populaire Hessel 480 verblijft de dekseizoenen 2017 en 2018 in Amerika.

Lees meer...

Ringers naar finale FTC!!

Tijdens de halve finale van de FTC in Balkbrug wisten Ringers fan 'e Tsjonger en Linda de 5e plaats te bemachtigen en daarmee zijn zij één van de 8 combinaties voor de finale strijd in Leeuwarden op vrijdag 13 januari!

Lees meer...

Elias 494 in 2017 bij ons beschikbaar!

Voor komend seizoen hebben we sperma beschikbaar van de fantastische Sporthengst Elias 494!!!

Lees meer...

7 zonen van Alke naar Leeuwarden!

Tijdens de Eerste Bezichtiging van de jonge hengsten in Drachten, verschenen op woensdag de zonen van Alke in de baan. Van de 9 gepresenteerde hengsten gingen er maarliefst 7 door naar Leeuwarden!!

Lees meer...

Ringers fan 'e Tsjonger naar 2e Bezichtiging

Vandaag tijdens de start van de Eerste Bezichtiging is de 3-jarige Ringers fan 'e Tsjonger aangewezen voor Leeuwarden!

Lees meer...

Sterren in Werl

Het DFZ hield haar fokdag voor regio West wederom in Werl. Door de barre weersomstandigheden werd het middagprogramma noodgedwongen naar binnen verplaatst. Hoewel de omstandigheden daardoor niet helemaal optimaal waren, konden we toch 2 sterren mee naar huis nemen.

Lees meer...

1e premie Ster voor Jolke vd Terp!

Op de fokdag van het BSFP in Ternat werd de 5-jr. Jolke van de Terp ster verklaard met een 1e premie!

Lees meer...

Mooie Fokdagen Zuid-Nederland

Zuid-Nederland kan weer tevreden terugkijken op 2 geslaagde keuringsdagen. Het prachtig aangeklede terrein zorgt altijd voor een goede sfeer en de paarden waren ook dit jaar van uitstekende kwaliteit.

Lees meer...

Sterren in Limburg

De fokdag van Limburg vond dit jaar voor het eerst plaats op het prachtige nieuwe terrein van Hippisch centrum De Peelbergen in Sevenum. Een geweldig mooi evenemententerrein, helaas gooide de regen wat roet in het eten.

Lees meer...

Jildau Talitha ster in Oosterland

Op het ruime terrein in Oosterland vond alweer de eerste fokdag van Zuid-Nederland plaats. Bij de oudere VB-merries kwam Jildau Talitha op kop te staan, werd ster verklaard met een 2e premie en daarmee werd haar moeder Preferent!

Lees meer...

Pietha ster in Ermelo

Op vrijdag 20 mei hadden we in Ermelo onze eerste keuring voor seizoen 2016. De 3-jarige ruin Pietha werd mooi ster verklaard!

Lees meer...

Urbanus 1e in Oudega

Zondag in Oudega verschenen Marsja en Urbanus weer aan de start en met succes!

Lees meer...

Weer winstpunt voor Urbanus

Op de dressuurwedstrijd zondag in Oudega was er weer een winstpunt in het Z1 voor onze Urbanus en Marsja Dijkman.

Lees meer...

Urbanus 2x winst bij Z1-debuut

Vandaag in Oudega liep onze Urbanus z'n eerste Z1-proeven én ook de eerste wedstrijd met amazone Marsja Dijkman. Hun debuut werd beloond met 2x oranje!

Lees meer...

Hengstveulen voor Lonneke

Vannacht (met de eerste serieuze vorst) heeft onze Lonneke (Doaitsen x Dries) een prachtig hengsveulentje gekregen van Michiel 442.

Lees meer...

Markus 491 Algeheel Reserve Kampioen HK 2016!!!

In een sfeervol en afgeladen WTC Leeuwarden werd de jonge hengst Markus 491 Kampioen jonge hengsten en later Algeheel Reserve Kampioen!

Lees meer...

Pruulke naar 3e bezichtiging

Vandaag tijdens de 2e bezichtiging in Leeuwarden is Pruulke aangewezen voor de volgende ronde morgenmiddag.

Lees meer...

Wytse-zoon aan kop in halve finale FTC!

Tijdens de halve finale van de Friesian Talent Cup in Balkbrug kwam Mark B. (Wytse x Beart) met 78.5 punten als topper uit de bus!

Lees meer...

4 Alke-zonen naar Leeuwarden

Op de eerste bezichtiging in Drachten kwam donderdag de eerste lichting van Alke 468 voor de jury. Hij maakte een goede indruk en 4 zonen werden aangewezen voor Leeuwarden.   

Lees meer...

Pruulke aangewezen voor Leeuwarden

Tijdens de eerste bezichtiging van de HK deze week in Drachten, is dinsdag de hengst Pruulke (Sjerp x Teeuwis) van Th. Hooymans uit Kerkdriel, aangewezen voor Leeuwarden.

Lees meer...

Hetske K. aan kop in Ermelo

Tijdens de laatste stamboekkeuring in Ermelo konden we met Hetske K. het keuringsseizoen van 2015 in stijl afsluiten.

Lees meer...

Jarste 1e premie in Werl (D)

De regio Zuid-West van het DFZ hield haar fokdag dit jaar in het plaatsje Werl. Door het herfstachtige weer waren de omstandigheden verre van optimaal. Desondanks verschenen er verschillende goede paarden in de baan en werd er bovendien flink gestreden om de Pavo Fryso Bokaal.   

Lees meer...

Sterdochters voor Wytse 462

Van Wytse zijn intussen de eerste 3-jarige dochters gekeurd. Daarvan zijn er 2 ster verklaard.

Lees meer...

Lucie-Kate wederom Kampioen in Ternat

Het BSFP vierde haar 30-jarig Jubileum op het prachtige terrein in Ternat. Een dag met goede paarden, veel shows en heel veel publiek. Ook voor ons een succesvolle dag met 3 paarden op kop in de rubriek!

Lees meer...

3e Veulenkampioen voor Hessel 480!

Op de grote fokdag in Blauwhuis was het wederom een nakomeling van Hessel 480 die tot Kampioen bij de veulens werd verkozen.

Lees meer...

Hessel 480 bezig aan zeer sterk veulenseizoen

De eerste jaargang veulens van de jonge topper Hessel 480 lijkt de verwachting in te lossen. Er zijn al vele 1e premie veulens en zelfs veulenkampioenen!

Lees meer...

Mooie Fokdag in Hilvarenbeek

Na het prachtige jubileum van vorig jaar, was het dit jaar alweer de 36e Fokdag van Zuid-Nederland. Zoals we inmiddels gewend zijn lag het terrein er weer spic en span bij. Er was op beide dagen veel publiek en op maandagmiddag steeg het kwik naar zomerse hoogten.

Lees meer...

Lonneke door naar halve finale Pavo Fryso Bokaal

Tijdens de voorkeuring van de Fokdag in Hilvarenbeek werden op zondagmiddag de selecties verreden voor de Pavo Fryso Bokaal. 

Lees meer...

Tjitske K. Reserve Jeugdkampioen in Panningen

Het voorspelde tropenweer deed de organisatie van de Limburgse Fokdag besluiten het programma flink in te korten en al om 7.30 uur met de keuring te beginnen. Een goede zet zo bleek; de keuring verliep vlot en rond het middaguur waren alle paarden zonder hittestress gekeurd.

Lees meer...

Pjaike Reserve Jeugdkampioen in Oosterland!

De Zeeuwse Dag van het Paard verhuisde dit jaar van Vrouwenpolder naar Oosterland. Een hele stap vooruit voor wat betreft het terrein. Ruim opgezet en goede keuringsbanen. De 2-jarige Pjaike van Zorg en Genot (Norbert x Onne) behaalde een 1e premie en werd de Reserve Kampioen bij de Jeugd.

Lees meer...

Geslaagde Clubdag FV Zuid-NL!

Fokvereniging "Het Friesche Paard Zuid-Nederland" hield haar jaarlijkse clubdag vandaag bij ons op stal. Met een mooie opkomst, prachtig weer en een leuk programma, hebben we er met z'n allen een geslaagde dag van gemaakt.

Onderstaand het verslag vanuit de Fokvereniging:

Lees meer...